Güncel

Kemal Türkler’i Topkapı’daki mezarı başında anıldı

Katledişilişinin 42. yılında mezarı başında anılan DİSK'in kurucu ve İlk Genel Başkanı Türkler'e mücadelesinin sürdürüleceği sözü yinelendi.

DİSK kurucusu ve ilk Genel Başkanı Kemal Türkler’i katledilişinin 42. yılında Topkapı’daki mezarında anıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri, bağlı sendikalar ve çok sayıda kişinin katılımıyla Türkler’in fotoğrafıyla mezarı başında slogan ve alkışlarla yüründü.

Kemal Türkler’in fotoğrafı ile “Kemal Türkler’i unutturmayacağız. Maden-İş’in mücadelecei sendikacılık geleneğini yaşatacağız” yazılı pankartın açıldığı anma töreninde Türkler şahsında işçi sınıfı mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu yapıldı.

Söz alan Çekezoğlu, “Hayatın daha pahalı olduğu bu süreçte, sermaye açısından Türkiye’nin bir ucuz emek cenneti haline getirildiği bir süreçte, sermaye de onun iktidarları da biliyor ki bu düzenin devam edebilmesi için demokrasinin son kırıntılarının ortadan kalkması lazım. Ancak baskıyla, demokrasinin bütün kurumlarının işletilmemesiyle ancak savaşlarla ancak her türlü haksızlıkla hukuksuzlukla sürdürülebilir” dedi.

DİSK’in bir yandan ekmek kavgası yürütürken bir yandan da demokrasi mücadelesi verdiğini söyleyen Çerkezoğlu, “Demokrasi işçinin ekmeği derken, bu gerçeğe işaret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DİSK’in 9. kuruluş etkinliğinde Türkler’in yaptığı konuşmayı hatırlatan Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “Demokrasi mücadelesinin işçi sınıfının haklı savaşı olarak tarif eder. O konuşmasında der ki, Demokrasi mücadelesi özünde Türkiye’de ve kapitalist dünyada tekellerin egemenliğine karşı mücadeledir. Genel başkanımız o konuşmasında işçi sınıfının demokrasi mücadelesinin öznesi olarak tarif eder. Demokrasinin olmazsa olmalarını saydığı konuşmada der ki, genel grev, dayanışma grevi dahil olmak üzere eksiksiz bir grev hakkıdır. Sendika hakkının eksiksiz şekilde kullanılabilmesi der.”

Çerkezoğlu, Kemal Türkler’in mücadelesini sürdüreceklerinin sözünü yineledi.

Anma, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganıyla sona erdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu